Jump to content

CVaSD

Nederlands
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CVaSD

 1. Dag Steven, Bedankt voor de tip! Het lijkt inderdaad iets met mijn muurstijl te zijn. Ik vond niet onmiddellijk de oplossing en heb voorlopig twee aparte muren getekend.
 2. Beste, Wanneer ik 'toon daglijnen' van een binnendeur wil uitvinken in het infopalet, crasht Vectorworks en sluit het programma af. Dit lijkt me geen ingewikkelde berekening. Ik geef het even mee, wellicht kan het in een volgend SP opgelost worden?
 3. Beste Yana, Is er ondertussen al meer nieuws over het delen van voorbeeldbestanden? Ik denk hierbij vooral aan de bestanden zoals ze getoond worden in de filmpjes van de Vectorworks University of op het Youtube-kanaal. Ik werd helaas nog door niemand gecontacteerd. Alvast bedankt!
 4. Hartelijk bedankt! Zo is het inderdaad opgelost
 5. Beste allen, Ik heb een een aantal keer een 4-delig schuifraam toegevoegd in mijn project. Echter wordt dit telkens op een andere manier door Vectorworks getekend. Kan iemand me uitleggen waar ik de randen van de opengaande delen kan aanpassen opdat deze wel correct getekend worden? Enkel de twee middelste ramen mogen schuiven (langs de binnenzijde) en de twee buitenste ramen zijn vast (dit werd zo aangeduid in secties). De dikte en de aard van de randen (glas?) vind ik echter nergens terug. Alvast bedankt!
 6. Beste Pascal, Ik ben sinds een jaar aan het overschakelen van 2D naar 3D. Momenteel lukt het me om het volume en dergelijke in 3D weer te geven en haal ik hieruit eveneens mijn gevels en beelden. Doorsnedes en detailtekeningen maak ik echter nog steeds in 2D (lijntekeningen!) omdat ik deze bewerkingen in het 3D-model maar niet onder de knie krijg. Ik heb eveneens bij Vectorworks gepolst om voorbeeldbestanden te ontvangen, maar hier verwijzen ze enkel naar hun filmpjes, die begrijp me niet verkeerd, erg leerrijk zijn, maar zelfstudie is efficiënter als je toch van een volledig uitgewerkt bestand dingen kan ontdekken. Mocht iemand me hier toch mee kunnen helpen hoor ik het graag. Ik vrees namelijk dat ik mezelf atypische methodes aan het aanleren ben in plaats van onmiddellijk op een correcte manier het 3D-model te kunnen opbouwen. Alvast bedankt!
 7. opgelost: het is niet aangeraden om ver van het interne nulpunt te werken (zeg maar 400 km verder). Vectorworks had dan wat problemen om de geometrie te renderen. Heb alle lagen verschoven en nu doet hij het prima!
 8. *** mijn beeld wordt NIET correct getoond
 9. Beste, Wanneer ik het vlieg over commando wil gebruiken bij twee verschillende lagen (bv. gelijkvloers en verdieping) met weergave 'Toon andere', wordt mijn beeld correct getoond. Als ik bijvoorbeeld in 3D Open GL op het gelijkvloers werk, wordt mijn verdieping in planweergave getoond. In andere documenten heb ik hier nog geen problemen mee ondervonden. Is er ergens een bepaalde instelling waarbij de weergave van de verschillende lagen op elkaar afgestemd worden? Bedankt!
 10. VIT Stoel Eames Plastic DSW HMI Tafel Everywhere rechthoekig Bedankt!
 11. Komen uit de vectorworks (service select of standaard) bibliotheek
 12. Helaas geeft renderen op 300 dpi nog steeds hetzelfde resultaat
 13. Beste, Heeft iemand een idee hoe het komt dat sommige meubels in mijn render 'versnipperd' lijken? En nog belangrijker, hoe ik dit kan oplossen? Meubels zijn afkomstig uit de Vectorworks bibliotheek. Enkele screenshots in bijlage. Alvast bedankt!
 14. Beste allen, Hoe kan ik een binnendeur aanpassen opdat deze in mijn 3D renders de gewenste textuur krijgt? Momenteel gebruik ik het vectorworks icoon van binnendeur om deze in een muur te plaatsen. De deur is hier steeds gelig/beige hout. Hoe kan ik deze wit maken, maar de deurklink in inox wel nog behouden? Alvast bedankt!
 15. Dag Pascal, De renders staan weldegelijk binnen de contouren van de pagina. En de export doe ik vanuit de presentatielaag. Echter wil vectorworks de renders in de onderste helft van de pagina maar niet printen, de grondplannen en gevelaanzichten gegenereerd uit het 3D model print hij wel. Ik probeerde eveneens de renders afzonderlijk te exporteren als pdf/afbeelding om deze daarna als afbeelding terug op de presentatielaag te plaatsen. Maar ook hier gaf Vectorworks enkel een witte export... Iemand nog een idee? Klant komt volgende week het ontwerp bespreken
 16. Hartelijk bedankt! Daar zat inderdaad het probleem. Mijn excuses
 17. Ik heb momenteel Vectorworks 2020 SP3 (Build 537701) (64-Bit)
 18. Dag Pascal, bedankt voor de snelle reactie. Echter lijkt het erop dat ik slechts 1 mogelijkheid heb voor hoekverbinding. Kan ik de andere opties ergens downloaden? Mijn invoegmethode staat wel op hoekraam.
 19. De plannen worden wel geprint en ook weergegeven in pdf. Deze staan op dezelfde presentatielaag. De zone waar de renders staan, is echter wit.
 20. Beste, Wanneer ik mijn presentatielaag afprint of exporteer als pdf worden de renders niet weergegeven. Echter zijn deze wel zichtbaar op mijn presentatielaag. De plannen van het 3D model worden wel correct geprint. Ik heb al verschillende dpi geprobeerd (72, 150, 300), maar dit maakt geen verschil. De renders zijn opgemaakt door het commando "creëer zichtvenster" vanuit de 3D-weergave. Is er ergens een instelling die ik over het hoofd zie? Alvast bedankt!
 21. Beste, Hoe kan ik in vectorworks een glas-op-glas raamaansluiting realiseren? Momenteel heb ik zowel een raam in muur x als in muur y getekend met invoegmethode hoekraam. Echter zit er in de hoek tussen beiden dan een raamprofiel en hoekverbinding, terwijl ik dit graag in glas-op-glas verwezenlijk. Alvast bedankt!
 22. Beste allen, Ik ben sinds kort gestart met tekenen in 3D in Vectorworks 2020. Ik leer elke dag nieuwe dingen bij, maar soms breek ik mijn hoofd over kleine problemen zoals onderstaande. Hoe kan ik een standaard trap aanpassen? Ik wens een U-vormige trap waarbij het grote bordes wordt onderverdeeld en fungeert als extra trede (zie bijgevoegde afbeelding). De trede die nu verder uitsteekt dient dus op het bordes te komen. Heeft iemand een idee? Ik zou deze trap namelijk in 3D wensen weer te geven. Alvast bedankt! Met vriendelijke groeten, Catto
×
×
 • Create New...

Important Information