Jump to content

CVaSD

Nederlands
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dag Steven, Bedankt voor de tip! Het lijkt inderdaad iets met mijn muurstijl te zijn. Ik vond niet onmiddellijk de oplossing en heb voorlopig twee aparte muren getekend.
 2. Beste, Wanneer ik 'toon daglijnen' van een binnendeur wil uitvinken in het infopalet, crasht Vectorworks en sluit het programma af. Dit lijkt me geen ingewikkelde berekening. Ik geef het even mee, wellicht kan het in een volgend SP opgelost worden?
 3. Beste Yana, Is er ondertussen al meer nieuws over het delen van voorbeeldbestanden? Ik denk hierbij vooral aan de bestanden zoals ze getoond worden in de filmpjes van de Vectorworks University of op het Youtube-kanaal. Ik werd helaas nog door niemand gecontacteerd. Alvast bedankt!
 4. Hartelijk bedankt! Zo is het inderdaad opgelost
 5. Beste allen, Ik heb een een aantal keer een 4-delig schuifraam toegevoegd in mijn project. Echter wordt dit telkens op een andere manier door Vectorworks getekend. Kan iemand me uitleggen waar ik de randen van de opengaande delen kan aanpassen opdat deze wel correct getekend worden? Enkel de twee middelste ramen mogen schuiven (langs de binnenzijde) en de twee buitenste ramen zijn vast (dit werd zo aangeduid in secties). De dikte en de aard van de randen (glas?) vind ik echter nergens terug. Alvast bedankt!
 6. Beste Pascal, Ik ben sinds een jaar aan het overschakelen van 2D naar 3D. Momenteel lukt het me om het volume en dergelijke in 3D weer te geven en haal ik hieruit eveneens mijn gevels en beelden. Doorsnedes en detailtekeningen maak ik echter nog steeds in 2D (lijntekeningen!) omdat ik deze bewerkingen in het 3D-model maar niet onder de knie krijg. Ik heb eveneens bij Vectorworks gepolst om voorbeeldbestanden te ontvangen, maar hier verwijzen ze enkel naar hun filmpjes, die begrijp me niet verkeerd, erg leerrijk zijn, maar zelfstudie is efficiënter als je toch van een volledig uitgewerkt bestand dingen kan ontdekken. Mocht iemand me hier toch mee kunnen helpen hoor ik het graag. Ik vrees namelijk dat ik mezelf atypische methodes aan het aanleren ben in plaats van onmiddellijk op een correcte manier het 3D-model te kunnen opbouwen. Alvast bedankt!
 7. opgelost: het is niet aangeraden om ver van het interne nulpunt te werken (zeg maar 400 km verder). Vectorworks had dan wat problemen om de geometrie te renderen. Heb alle lagen verschoven en nu doet hij het prima!
 8. *** mijn beeld wordt NIET correct getoond
 9. Beste, Wanneer ik het vlieg over commando wil gebruiken bij twee verschillende lagen (bv. gelijkvloers en verdieping) met weergave 'Toon andere', wordt mijn beeld correct getoond. Als ik bijvoorbeeld in 3D Open GL op het gelijkvloers werk, wordt mijn verdieping in planweergave getoond. In andere documenten heb ik hier nog geen problemen mee ondervonden. Is er ergens een bepaalde instelling waarbij de weergave van de verschillende lagen op elkaar afgestemd worden? Bedankt!
 10. VIT Stoel Eames Plastic DSW HMI Tafel Everywhere rechthoekig Bedankt!
 11. Komen uit de vectorworks (service select of standaard) bibliotheek
 12. Helaas geeft renderen op 300 dpi nog steeds hetzelfde resultaat
 13. Beste, Heeft iemand een idee hoe het komt dat sommige meubels in mijn render 'versnipperd' lijken? En nog belangrijker, hoe ik dit kan oplossen? Meubels zijn afkomstig uit de Vectorworks bibliotheek. Enkele screenshots in bijlage. Alvast bedankt!
 14. Beste allen, Hoe kan ik een binnendeur aanpassen opdat deze in mijn 3D renders de gewenste textuur krijgt? Momenteel gebruik ik het vectorworks icoon van binnendeur om deze in een muur te plaatsen. De deur is hier steeds gelig/beige hout. Hoe kan ik deze wit maken, maar de deurklink in inox wel nog behouden? Alvast bedankt!
×
×
 • Create New...

Important Information