Jump to content

Vik

Nederlands
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vik last won the day on October 14 2020

Vik had the most liked content!

Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ok, maar die aantekeningen passen zich niet aan als het plan wijzigt. Vaak zijn maatlijnen op de ontwerplaag associatief en dan volgen ze automatisch de wijzigingen. Wat voor mij de belangrijkste reden is om maatlijnen op de ontwerplaag te zetten is dat je dan direct ziet hoe de afstanden zijn, zonder te moeten meten.
 2. In een ontwerplaag kan je natuurlijk maar één schaal kiezen, maar elke ontwerplaag kan wel z'n eigen schaal hebben. Normaal gezien zet je de schaal van je ontwerplagen overal hetzelfde, kies dan best de schaal waarin je de plannen gaat afdrukken of presenteren. Maar als je bv bij je bouwplannen op 1/50, ook een inplanting wenst, dan kan je voor de ontwerplaag inplanting beter een kleine schaal instellen. Doe je dat niet ( je tekent je inplanting ook op 1/50), dan moet je in je presentatielaag de schaal van het zichtvenster aanpassen naar bv 1/500. Maar dat geeft problemen met objecten die niet schaalgebonden zijn zoals tekst, maatlijnen, pijlen, ... maar ook lijnarceringen, lijndikten,.. Die worden namelijk mee verschaald met een slechte leesbaarheid als gevolg. Voor kleine schaalverschillen tussen je ontwerplaag en zichtvenster is het probleem niet zo groot. Bv een plan op 1/50 is nog wel best ok als je het presenteert op schaal 1/100. Tekst met grootte 6pt wordt dan wel erg klein op 1/100 maar je kan nog een en ander aanpassen in het zichtvenster bij "geavanceerd". Een belangrijk voordeel van verschillende schalen voor de ontwerplagen is dus dat wat je in de ontwerplaag zet ineens in een leesbare layout staat.
 3. dit zou kunnen werken: - vulling 'geen' kiezen in het kenmerkenpalet, wit wordt dan doorzichtig - of dubbel klik op de afbeelding en met bijsnijden het wit eruit halen - of van je logo een afbeelding maken met alpha kanaal waarbij het wit transparant is.
 4. Daarmee is het opgelost, dank je wel !
 5. Bij de raamtool worden de daglijnen niet meer in plan getekend. Bestanden die nog in versie 2020 getekend stonden tonen die aanvankelijk nog wel maar zodra je ze bewerkt in v2021 verdwijnen ze. Toon daglijnen staat aangevinkt, klassen staan aan,...
 6. je kan de muuropening opdelen in 2 vakken en de randen die in 't midden staan wegvinken. Daarna in secties kies je welke delen schuivend of vast zijn.
 7. Check eens of uniforme weergave aan staat.
 8. Pascal, bedoel je niet " Teken gewoon alle doorsnedelijnen op je ontwerplagen." ?
 9. Dag Pascal, met die setting krijg ik één pdf bestand met de bestandsnaam en daarin alle pagina's wel genummerd maar zonder naam van de presentatielagen.
 10. Bij publiceren krijg ik de naam ( of nummer ?of titel ) van de presentatielaag niet in de bestandsnaam. Bug?
 11. Vik

  zichten in 3D

  Menu Extra/Instellingen/Voorkeuren Vectorworks... / tab "3D" / Projectie bij wijziging van ... kies "orthogonaal"
 12. Een handige truc is om toch een buitenlatei te plaatsten op het onderste raam maar dan met hoogte 0. https://www.dropbox.com/s/sds8c60xntoaleu/raam 2 verdiepen.vwx?dl=0
 13. Post eens een afbeelding van het pixelprobleem, dan kunnen we beter zien wat de oorzaak zou kunnen zijn.
×
×
 • Create New...

Important Information