Jump to content

Arnold Onink

Nederlands
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arnold Onink

 1. Dit is helder. Voor mij is het niet nodig om veel schalen te hebben en ik zet mijn aantekeningen en maatlijnen altijd in de prestatielaag, in aantekeningen. Omdat ik in 3D teken gaan er bij mij niet veel maatlijnen associatief mee. Het is alleen vervelend als ik maatlijnen geplaatst heb en daarna de schaal van een zichtvenster aanpas. Dan wordt de tekst van de maatlijnen een stuk groter of kleiner. Verder is het wel heel praktisch dat VW zo veelzijdig is.
 2. Ik begrijp niet helemaal waarom er verschillende schalen mogelijk zijn in de ontwerplaag. Ik snap dat je het ontwerp snel in de juiste schaal op de presentatielaag krijgt. Maar is er nog een ander voordeel?
 3. Hoe simpel kan het zijn... Ik heb de vulkleur uit gezet en dat werkte al. Bedankt voor de tip!
 4. Is er een manier om een logo als png voor een zichtvenster te plaatsen zonder dat daar een wit vlak van de leegtes ontstaat? Ik wil een soort watermerk in het ontwerp aanbrengen.
 5. Dat vinkje doet het hem inderdaad. En het werkt ook bij het sluiten weer openen van de tekeningen. Bedankt!!
 6. Als ik een tekening gerenderd heb en daarna afsluit moet ik deze opnieuw renderen als ik hem weer open. Is er een manier om VW deze rendering ook op te laten slaan?
 7. Is er een hulpmiddel in Vectorworks waarmee je fouten kunt opsporen die ervoor zorgen dat je tekening vast loopt bij het renderen?
 8. Kun je in de datavisualisatie ook de rendertextuur aanpassen? Ik heb het daar niet gevonden in ieder geval. Via het infopallet van je zichtvenster de klasse bewerken werkt perfect! Bedankt voor de tip!
 9. Kun je klassen ook per ontwerplaag instellen? Ik heb een klasse voor de fronten van een keuken. Deze keuken komt in 3 vormen en meerdere kleuren. kan ik de laag van de keuken dupliceren en de klasse fronten dan per laag wijzigen?
 10. Ja, maar dat heeft niet de voorkeur. En het stomme is dat het pas recent gebeurt is. Daarvoor had ik er nooit last van. En het verschilt per tekening.
 11. Als ik een bovenaanzicht maak en deze in een renderstijl render dan zie ik hem goed in VW. Maar als ik daar een pdf van maak dan is dit bovenaanzicht verdwenen. En als ik hem vervolgens render in Open GL dan kan ik hem wel normaal exporteren naar pdf. Weet iemand waardoor dit komt?
 12. Ik zie in de instellingen van het bladkader dat de schaal veranderd als ik het zichtvenster aanpas. Maar de tekst van de schaal komt niet in mijn onderhoek. Ik heb een tekst gekoppeld aan deze waarde, maar ik zie niks gebeuren. Nu heb ik inderdaad de schaal in de titel tekening per zichtvenster staan.
 13. Nee, ik heb een eigen onderhoek. Veel waarden laat ik wel terug komen, maar deze had ik nog niet ontdekt. Was dit er in 2018 ook al? Zijn hier nog instellingen voor aan te passen? Ik zie nu dat ie alleen de grootste schaal weergeeft.
 14. Is er een manier om de schaal van een zichtvenster als tekst in een rekenblad te krijgen? Ik wil de schaal van mijn zichtvensters automatisch in mijn onderhoek laten komen. Via het rekenblad moet dat volgens mij wel lukken.
 15. Ik heb deze instellingen nooit veranderd. Standaard staat deze op 0.05mm. Met 0.10 mm is het probleem nu verholpen zo lijkt het.
 16. Als ik een tekening print verdwijnen er willekeurig maatlijnen. Heeft iemand enig idee hoe dit kan? Eerste foto is de pdf, tweede is de print.
 17. Ik heb een script gemaakt om teksten en tekstbalonnen snel in de klasse 'Tekst' te laten zetten. Dit doet ie door heel de tekening en dat is prima. Maar het gekke is dat er op een andere presentatielaag ook een aantal maatlijnen in de klasse 'tekst' geplaatst worden. maar niet alle maatlijnen. Heeft iemand enig idee waar dit door komt? Zie het script hieronder. import vs; vs.SelectObj("INSYMBOL & INVIEWPORT & ((T=TEXT)|(PON='Callout'))"); c='Tekst' def DoIt(h): vs.SetClass(h, c) vs.ResetObject(h) return() criteria="(INSYMBOL & INOBJECT & INVIEWPORT & (SEL=TRUE))" vs.ForEachObject(DoIt, criteria)
 18. Zo doe ik dat ook inderdaad. Ik zie wat hierin mogelijk is. Door het tweede 'bovenaanzicht' zichtvenster te selecteren in het venster snijlijn, vervang ik de snijlijn die ik gemaakt heb. Ik zie weer nieuwe mogelijkheden. Bedankt voor je hulp.
 19. Ik gebruik sinds 4 weken VW 2020 en hebt gebeurt regelmatig dat mijn renderingen maar deels afgedrukt worden als ik rechtstreeks vanuit VW print. Als ik exporteer naar PDF en vervolgens print heb ik dit nooit. Heeft iemand anders hier ervaring mee?
 20. Als ik een bovenaanzicht met doorsnede lijnen kopiëer dan blijft er een link tussen die 2 bovenaanzichten. Want als ik de doorsnede lijnen in het ene aanzicht wijzig veranderen deze ook in het andere aanzicht. Mijn werkwijze: Ik dupliceer mijn presentatielagen en verander de zichtbare ontwerplagen in mijn zichtvensters. De snedevensters die ik heb tonen wel de nieuwe inhoud (van de andere ontwerplagen), maar de positie van de snedelijnen kan ik niet veranderen zonder dat dit in het andere bovenaanzicht ook verandert. Is er een mogelijkheid om deze link te verbreken? Nu moet ik telkens nieuwe doorsnede lijnen maken.
 21. Ik had er al een objectstijl van, dus dat was het probleem niet. Ik zie nu dat ik het papierformaat op A2 of A3 heb staan ipv aanpassen aan tekenformaat. Dan springt ie elke keer terug naar 20mm. Als deze op aanpassen aan tekenformaat staat blijft het staan op 10mm. Volgend 'probleem': Om het papierformaat te wijzigen moet ik dit nu via tekenformaat wijzigen (ctrl+alt+p). Eerst paste ik het formaat aan door het bladkader aan te passen, vaak om snel te zien of mijn project dan beter op papier past. Nu moet ik dat met meer handelingen doen. Is er een manier om het tekenformaat via een script sneller te laten wijzigen?
 22. Ik wil de breedte van het bladkader aan alle vier de kanten op 10 mm zetten, standaard is 20mm. Als ik gedaan heb en ik wissel van A3 naar A2, dan wordt deze rand weer op 20mm gezet. Hoe kan ik de maat vastzetten op 10mm?
 23. Ik kom hem net tegen bij extra-->voorkeuren vectorworks -->algemeen. Deze stond bij mij al aangevinkt.
 24. Bewaar positie paletten heb ik gevonden en dat werkt. Maar de instelling paletten zie ik niet staan.
 25. Ik heb mijn info pallet en navigatie pallet rechts op mijn scherm boven elkaar staan. De scheiding tussen deze twee schuif ik naar beneden zodat mijn info pallet groter wordt. Maar elke keer als ik VW 2020 opnieuw opstart is deze positie weer in het midden van de twee pallets. In VW 2018 bleef deze vaststaan. Is hier een vinkje dat ik vergeten ben aan te zetten?
×
×
 • Create New...

Important Information