Jump to content

Arnold Onink

Nederlands
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Arnold Onink

 • Birthday 10/08/1978

Recent Profile Visitors

296 profile views
 1. Dit is helder. Voor mij is het niet nodig om veel schalen te hebben en ik zet mijn aantekeningen en maatlijnen altijd in de prestatielaag, in aantekeningen. Omdat ik in 3D teken gaan er bij mij niet veel maatlijnen associatief mee. Het is alleen vervelend als ik maatlijnen geplaatst heb en daarna de schaal van een zichtvenster aanpas. Dan wordt de tekst van de maatlijnen een stuk groter of kleiner. Verder is het wel heel praktisch dat VW zo veelzijdig is.
 2. Ik begrijp niet helemaal waarom er verschillende schalen mogelijk zijn in de ontwerplaag. Ik snap dat je het ontwerp snel in de juiste schaal op de presentatielaag krijgt. Maar is er nog een ander voordeel?
 3. Hoe simpel kan het zijn... Ik heb de vulkleur uit gezet en dat werkte al. Bedankt voor de tip!
 4. Is er een manier om een logo als png voor een zichtvenster te plaatsen zonder dat daar een wit vlak van de leegtes ontstaat? Ik wil een soort watermerk in het ontwerp aanbrengen.
 5. Dat vinkje doet het hem inderdaad. En het werkt ook bij het sluiten weer openen van de tekeningen. Bedankt!!
 6. Als ik een tekening gerenderd heb en daarna afsluit moet ik deze opnieuw renderen als ik hem weer open. Is er een manier om VW deze rendering ook op te laten slaan?
 7. Is er een hulpmiddel in Vectorworks waarmee je fouten kunt opsporen die ervoor zorgen dat je tekening vast loopt bij het renderen?
 8. Kun je in de datavisualisatie ook de rendertextuur aanpassen? Ik heb het daar niet gevonden in ieder geval. Via het infopallet van je zichtvenster de klasse bewerken werkt perfect! Bedankt voor de tip!
 9. Kun je klassen ook per ontwerplaag instellen? Ik heb een klasse voor de fronten van een keuken. Deze keuken komt in 3 vormen en meerdere kleuren. kan ik de laag van de keuken dupliceren en de klasse fronten dan per laag wijzigen?
 10. Ja, maar dat heeft niet de voorkeur. En het stomme is dat het pas recent gebeurt is. Daarvoor had ik er nooit last van. En het verschilt per tekening.
 11. Als ik een bovenaanzicht maak en deze in een renderstijl render dan zie ik hem goed in VW. Maar als ik daar een pdf van maak dan is dit bovenaanzicht verdwenen. En als ik hem vervolgens render in Open GL dan kan ik hem wel normaal exporteren naar pdf. Weet iemand waardoor dit komt?
 12. Ik zie in de instellingen van het bladkader dat de schaal veranderd als ik het zichtvenster aanpas. Maar de tekst van de schaal komt niet in mijn onderhoek. Ik heb een tekst gekoppeld aan deze waarde, maar ik zie niks gebeuren. Nu heb ik inderdaad de schaal in de titel tekening per zichtvenster staan.
 13. Nee, ik heb een eigen onderhoek. Veel waarden laat ik wel terug komen, maar deze had ik nog niet ontdekt. Was dit er in 2018 ook al? Zijn hier nog instellingen voor aan te passen? Ik zie nu dat ie alleen de grootste schaal weergeeft.
 14. Is er een manier om de schaal van een zichtvenster als tekst in een rekenblad te krijgen? Ik wil de schaal van mijn zichtvensters automatisch in mijn onderhoek laten komen. Via het rekenblad moet dat volgens mij wel lukken.
 15. Ik heb deze instellingen nooit veranderd. Standaard staat deze op 0.05mm. Met 0.10 mm is het probleem nu verholpen zo lijkt het.
×
×
 • Create New...

Important Information